Ravioli s mletým masem, špenátem a šalvějovým máslem
60 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 8kusůVejce slepičí
- 2lžičkySůl
- 3lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 300gramůHovězí maso mleté
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusBobkový list
- 100mililitrůVíno bílé
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 50gramůStrouhanka
- 2lžíceSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžíceŠalvěj čerstvá
- 80gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaMajoránka
- 0,5lžičkaOregano čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
32 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ze 400g hladké mouky, 4 vajec, 1 polévkové lžíce olivového oleje a jedné lžičky soli vypracujeme těsto na ravioli. Zabalíme do potravinové folie a necháme 20 minut odpočinout.
- 2Oloupeme cibuli, česnek, obojí na jemno nakrájíme, rozmarýn opláchneme, osušíme a též na jemno nasekáme. V pánvi rozpálíme dvě lžíce olivového oleje, přidáme cibuli, česnek a rozmarýn. Osmahneme a přidáme mleté maso, které za stálého míchání smažíme 5 minut. Poté přidáme na pánev bobkový list, majoránku, oregano, podlijeme vínem a povaříme na mírném ohni přibližně 10 minut.
- 3Čerstvý špenát omyjeme, probereme a ještě mokrý dáme do hrnce, kde ho pod pokličkou na silném ohni spaříme. Poté ho vyjmeme a necháme v cedníku okapat, vymačkáme přebytečnou tekutinu a sekáme ho na jemno. Nasekaný špenát přidáme na pánev k mletému masu. Vyjmeme bobkový list. Na struhadle nastrouháme parmezán. Celou směs rozmixujeme na pyré, přidáme 4 vejce, strouhanku a Parmezán. Vše promícháme, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- 4Pomoučníme pracovní plochu a vyválíme těsto na dva tenké pláty. V odstupech 3 cm naneseme na jeden plát hromádky špenátové náplně, přiklopíme druhým plátem těsta. Okraje dobře přitiskneme a pomocí vykrajovátka v místech mezi náplněmi vykrajujeme ravioli.
- 5V hrnci nechme vařit osolenou vodu, na 4 minuty vložíme ravioli, uvařené vyjmeme.
- 6Šalvěj opláchneme, otrháme lístky a nasekáme je na nudličky. V pánvi rozpustíme máslo, nasekané lístky v něm ohřejeme. Ravioli pokapeme takto upraveným máslem. Upravíme na talíře a posypané strouhaným Parmezánem podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.