Řecký bramborový salát
30 min.
Ingredience
- 6kusůAnčovičky konzervované
- 900gramůBrambory
- 125mililitrůCitronová šťáva
- 125mililitrůOlej olivový
- 175gramůSýr Feta
- 1kusCibule červená
- 1,5lžíceMáta
- 1lžíceOregano sušené
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 2kusyRajčata
- 50gramůOlivy černé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
43 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Doměkka dusíme 10 minut brambory a poté necháme zchladit.
- 2Šleháme citronovou šťávu, česnek, olej, mátu a oregano, dokud se vše nespojí. Osolíme a opepříme.
- 3Do velké mísy vložíme brambory a velké kusy překrojíme.
- 4Přidáme polovinu zálivky, promícháme a necháme vychladnout. Brambory nasáknou lépe zálivku, když jsou ještě teplé.
- 5Přidáme papriku, cibuli, rajčata, sýr feta a olivy a přelijeme zbytkem zálivky.
- 6Ozdobíme ančovičkami a podáváme chlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.