Restované kuřecí maso s barevnými bramborami

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
14 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do olivového oleje přidáme kari koření, oregano, estragon, saturejku a špetku tymiánu. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a vložíme do bylinkového oleje. Necháme marinovat.
  • 2
    Brambory uvaříme ve slupce a pak oloupeme. Nakrájíme na kostky, zelenou papriku na proužky, rajčata na větší kousky a cibuli na srpečky.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme olivový olej. Nasypeme cibuli a mletou papriku. Krátce orestujeme. Přidáme zelenou papriku a kostky brambor. Nakonec přidáme rajčata a posypeme kurkumou. Vše osolíme a dobře promícháme vařečkou. Podlijeme trochou vody a přiklopíme. Krátce podusíme.
  • 4
    Na jiné pánvi orestujeme slaninu, kterou jsme si nakrájeli na plátky. Když je slanina orestovaná, přídáme nakrájený česnek a také orestujeme. Naložené maso vyklopíme na pánev a zprudka opečeme. Podlijeme vodou, zakapeme sójovou omáčkou a krátce podusíme.
  • 5
    Podáváme na talíři spolu s bramborami. Ozdobíme sekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.