Restované kuřecí maso s barevnými bramborami
40 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 13gramůAnglická slanina
- 200gramůPaprika zelená
- 200gramůRajčata
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaKurkuma
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOmáčka sójová
- 600gramůBrambory
- 100gramůČesnek
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 0,5lžičkaEstragon
- 0,5lžičkaSaturejka
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
14 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do olivového oleje přidáme kari koření, oregano, estragon, saturejku a špetku tymiánu. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a vložíme do bylinkového oleje. Necháme marinovat.
- 2Brambory uvaříme ve slupce a pak oloupeme. Nakrájíme na kostky, zelenou papriku na proužky, rajčata na větší kousky a cibuli na srpečky.
- 3Na pánvi rozpálíme olivový olej. Nasypeme cibuli a mletou papriku. Krátce orestujeme. Přidáme zelenou papriku a kostky brambor. Nakonec přidáme rajčata a posypeme kurkumou. Vše osolíme a dobře promícháme vařečkou. Podlijeme trochou vody a přiklopíme. Krátce podusíme.
- 4Na jiné pánvi orestujeme slaninu, kterou jsme si nakrájeli na plátky. Když je slanina orestovaná, přídáme nakrájený česnek a také orestujeme. Naložené maso vyklopíme na pánev a zprudka opečeme. Podlijeme vodou, zakapeme sójovou omáčkou a krátce podusíme.
- 5Podáváme na talíři spolu s bramborami. Ozdobíme sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.