Řízky z ananasu a kachny v kokosovém těstíčku
40 min.
Ingredience
- červený dip
- 1lžíceSezam - semena
- 130gramůKompot ananasový
- 130gramůKompot mandarinkový
- 130gramůZázvor nakládaný
- 1špetkaPepř cayenský
- 2lžíceKečup
- 0,5lžičkaHřebíček
- 0,5lžičkaAnýz mletý
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- kokosové těstíčko
- 1lžíceOlej z vlašských ořechů
- 0,5špetkaSůl
- 1,25decilitryVíno portské
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůKokos - mletý (Kopra)
- 5lžicMléko polotučné
- 120gramůMouka pšeničná celozrnná
- žlutý dip
- 150gramůMajonéza
- 150gramůJogurt bílý
- 1kusBanány
- 1kusBroskve
- 1lžíceSirup javorový
- 1lžíceMandle
- 2lžíceKari koření
- 1kusJablka
- 0,5lžičkaSůl
- 800gramůKachní prsa
- 1kusAnanas
- 1,5decilitryOlej sezamový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1270 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
84 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
11 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1V misce si vymícháme kokosové těstíčko na obalení řízků tak, že smícháme mouku s ořechovým olejem, mlékem, vejci, solí, strouhaným kokosem a portským vínem na hladké těstíčko.
- 2Připravíme si dva druhy dipu: Na první, červený dip použijeme kompotované mandarinky a kompotovaný ananas s nakládaným sladkokyselým zázvorem. Ingredience scedíme a necháme v sítu odkapat. Mandarinky i ananas se sladkokyselým zázvorem rozmixujeme, vložíme do misky, přidáme sladký kečup, mletý hřebíček, anýz a pepř s mletým koriandrem. Pak přisypeme sezamová semínka a dip vymícháme.
- 3Na druhý, žlutý dip z banánu, jablka a broskve si nejprve vymícháme majonézu s jogurtem. Banán s jablkem oloupeme a rozmixujeme, broskev nastrouháme. Vše vložíme do misky a ochutíme kari kořením, javorovým sirupem a drobně nasekanými mandlemi. Podle chuti osolíme.
- 4Omytá kachní prsa bez kůže omyjeme a šikmým směrem krájíme na plátky. Ananas oloupeme na čistou dužinu, vykrojíme tvrdý střed a nakrájíme na kolečka o síle 2 cm. Meduňkové a mátové lístky omyjeme a odložíme na ozdobu.
- 5Ve woku rozpálíme olej, na kterém postupně usmažíme dozlatova plátky kachny a ananasu, které jsme protáhli těstíčkem. Usmažené kousky řízků odložíme na papírovou utěrku odkapat.
- 6Usmažené řízky ozdobíme lístky meduňky a máty a servírujeme s oběma dipy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.