Řízky z ananasu a kachny v kokosovém těstíčku

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1270 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
84 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
11 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce si vymícháme kokosové těstíčko na obalení řízků tak, že smícháme mouku s ořechovým olejem, mlékem, vejci, solí, strouhaným kokosem a portským vínem na hladké těstíčko.
  • 2
    Připravíme si dva druhy dipu: Na první, červený dip použijeme kompotované mandarinky a kompotovaný ananas s nakládaným sladkokyselým zázvorem. Ingredience scedíme a necháme v sítu odkapat. Mandarinky i ananas se sladkokyselým zázvorem rozmixujeme, vložíme do misky, přidáme sladký kečup, mletý hřebíček, anýz a pepř s mletým koriandrem. Pak přisypeme sezamová semínka a dip vymícháme.
  • 3
    Na druhý, žlutý dip z banánu, jablka a broskve si nejprve vymícháme majonézu s jogurtem. Banán s jablkem oloupeme a rozmixujeme, broskev nastrouháme. Vše vložíme do misky a ochutíme kari kořením, javorovým sirupem a drobně nasekanými mandlemi. Podle chuti osolíme.
  • 4
    Omytá kachní prsa bez kůže omyjeme a šikmým směrem krájíme na plátky. Ananas oloupeme na čistou dužinu, vykrojíme tvrdý střed a nakrájíme na kolečka o síle 2 cm. Meduňkové a mátové lístky omyjeme a odložíme na ozdobu.
  • 5
    Ve woku rozpálíme olej, na kterém postupně usmažíme dozlatova plátky kachny a ananasu, které jsme protáhli těstíčkem. Usmažené kousky řízků odložíme na papírovou utěrku odkapat.
  • 6
    Usmažené řízky ozdobíme lístky meduňky a máty a servírujeme s oběma dipy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.