Rostbíf s avokádovým krémem
70 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 700gramůBrambory
- 2kusyRajčata
- 1kusAvokádo
- 1lžičkaRozmarýn sušený
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžíceJogurt bílý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžíceHořčice
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
25 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a worcesterem. Na pekáčku vymazaném olejem vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 10 minut.
- 2Potom přidáme omyté, neoloupané brambory, které několikrát nakrojíme a posypeme rozmarýnem. Společně dopékáme ještě 30 minut.
- 3Oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata vložíme k masu a pečeme.
- 4Oloupaný česnek nasekáme, avokádo rozpůlíme, zbavíme pecky a dužinu vydlabeme. Pokapeme octem a spolu s rajčaty rozmačkáme na kaši. Dochutíme česnekem, solí, pepřem a smícháme s jogurtem.
- 5Hotový rostbíf vyjmeme z pekáčku, nakrájíme na tenké plátky a přelijeme avokádovým krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.