Roštěnky s olivovou bylinkovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 2lžícePetržel - nať
- 2kusyFeferony
- 4kusyOlivy černé
- 1lžičkaKapary sterilované
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceOříšky piniové
- 2lžícePažitka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
848 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
72 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
10 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Pažitku a petrželku omyjeme, z petrželky otrháme lístky. Feferonky očistíme a česnek oloupeme. Vše rozmixujeme s kapary, olivami, piniemi, olivovým olejem a citronovou šťávou. Omáčku osolíme a opepříme.
- 2Omyté maso nakrájíme na plátky a zprudka je opékáme na oleji po každé straně 1 minutu. Potom maso na středním ohni dopečeme. Roštěnky osolíme, opepříme a podáváme s bylinkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.