Rožnovský kapr načerno

80 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
38 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
6 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapra očistíme, omyjeme, rozporcujeme na větší kusy, bez hlavy a ocasu ho dáme do hrnce s litrem vody, octem, celou očištěnou cibulí, česnekem, bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem a solí (1,5 lžičky). Pomalu vaříme 10 - 15 minut, potom rybu opatrně vyjmeme děrovanou naběračkou. Vývar přecedíme.
  • 2
    Očistíme a omyjeme mrkev, celer, petržel, cibuli a malou snítku libečku. Kořenovou zeleninu pokrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, libeček krájíme také nadrobno. Perník nastrouháme. V pánvi roztopíme cukr (1 lžíce) a stálým mícháním upražíme světlejší karamel, který zředíme 1 dl rybího vývaru.
  • 3
    V hrnci rozpálíme olej s máslem, přidáme cibuli se zeleninou, promícháme a krátce osmažíme. Přilijeme vývar (4,5 dl), přidáme perník, zředěný karamel, švestková povidla, rybízový džem, promícháme a pomalu vaříme 30 minut.
  • 4
    Mezitím omyjeme sušené švestky s hrozinkami a pokrájíme je na menší kousky, stejně tak i vlašské ořechy i oloupané mandle.
  • 5
    Uvařenou omáčku přecedíme a vrátíme zpět do hrnce. Ochutíme solí (asi 0,5 lžičky), cukrem (1 lžíce), citronovou šťávu, přidáme pokrájené švestky s hrozinkami, mandle a ořechy. Krátce, přibližně 5 - 7 minut povaříme, vložíme kousky kapra, necháme prohřát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.