Ruský zeleninový salát
53 min.
Ingredience
- 400gramůCeler řapíkatý
- 1litrVoda pitná
- 3mililitryCitronová šťáva
- 300gramůMrkev kořen
- 200gramůPetržel kořen
- 300gramůHrášek mražený
- 300gramůFazolky mražené
- 2lžičkyOcet kvasný lihový
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2,5decilitryOlej slunečnicový
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceHořčice
- 300gramůOlivy černé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceCukr krupice
- 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
31 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Celer omyjeme, očistíme, opět omyjeme, nakrájíme na malé kousky. Vložíme do půl litru vroucí, mírně osolené vody okyselené citronovou šťávou. Povaříme 6-8 minut, aby celer zůstal křupavý a ne rozvařený. Přelijeme přes síto, necháme okapat a vychladnout. Mrkev a petržel očistíme, nakrájíme na kolečka a povaříme také 10 minut v půl litru mírně osolené vody. Scedíme, necháme okapat a vychladnout. Do vody, ve které se vařila mrkev a petržel, vsypeme mražený hrášek s fazolky, povaříme 3-5 minut, scedíme, necháme okapat a vychladnout.
- 2Všechnu povařenou zeleninu dáme do vhodné misky, podle chuti osolíme, opepříme, pokapeme octem, dochutíme cukrem a zamícháme.
- 3Žloutky smícháme s olejem na majonézu, přidáme prolisovaný česnek, lžíci hořčice, zalijeme zeleninu v misce a důkladně promícháme. Hotový salát vložíme do lednice odležet. Podáváme na talířích. Porce ozdobíme nakrájenou salátovou okurkou a olivami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.