Rybí filé s rozmarýnovou bramborovou kaší
75 min.
Ingredience
- Rozmarýnová kaše
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 2lžičkyOlej olivový
- 400gramůBrambory
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 5decilitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 2špetkyKmín drcený
- Smažené ryby
- Zeleninová směs
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusPórek
- 2stroužkyČesnek
- 300gramůHříbky čerstvé
- 1kusCuketa
- 1lžičkaOregano sušené
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1lžícePetržel - nať
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1,7decilitryVíno bílé
- 1kusCeler řapíkatý
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
15 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omytý rozmarýn osušíme. V pánvičce rozehřejeme olivový olej, přidáme rozmarýn, promícháme a odstavíme z plotny. Rozmarýn v oleji odložíme minimálně na 1-2 hodiny stranou.
- 2Oloupeme a omyjeme brambory. Pokrájíme je na kostky, dáme do hrnce s 5 dl vody, 0,5 lžičkou soli a 2 špetkami drceného kmínu. Vaříme je doměkka přibližně 15-20 minut. Očištěný pórek s česnekem pokrájíme na tenké plátky. Hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky silné 2-3 mm. Řapíkatý celer s malou cuketou omyjeme a nakrájíme na kolečka. Omytou petrželovou nať drobně posekáme.
- 3Rybí filé osolíme (0,5-1 lžička), opepříme, posypeme kmínem. V pánvi si rozpálíme slunečnicový olej (2 lžíce) s máslem (1 lžíce) a rybí filé osmažíme z každé strany dozlatova. V druhé pánvi rozehřejeme 1,5 lžíce másla, na něm orestujeme dorůžova pórek s česnekem (asi 1-2 minuty). Přidáme hříbky, řapíkatý celer, oregano, ochutíme mořskou solí, bílým pepřem a přimícháme lžíci rajčatového protlaku. Za stálého míchání vše smažíme přibližně 3 minuty, přidáme konzervovaná rajčata, cuketu a bílé víno. Přidáme 1 lžičku třtinového cukru, promícháme a při mírné teplotě vaříme 5-7 minut. Vaříme do zhoustnutí. Nakonec přimícháme petrželku.
- 4Uvařené brambory scedíme, přidáme teplé mléko, rozmarýnový olej, rozmačkáme je a následně vyšleháme na jemnou kaši.
- 5Na talíře rozdělíme bramborovou kaši, zeleninovou směs, usmažené filé a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.