Rýže s hovězím masem, tuňákem a olivami

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1039 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
41 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
19 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě (350 ml) a scedíme.
  • 2
    Na rozehřátém oleji opékáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, očištěnou, na kousky nakrájenou mrkev a očištěné, na kostky nakrájené papriky.
  • 3
    Přidáme na kousky nakrájené vařené hovězí maso a nadrobno nakrájený salám a pečeme ještě 2 minuty. Zalijeme vývarem, přidáme uvařenou rýži, špetku šafránu a za občasného míchání vše podusíme asi 8 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Nakonec do pokrmu vmícháme nasekané bylinky spolu s olivami a kousky tuňáka.
  • 5
    Při podávání kažou porci ozdobíme plátky omytého citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.