Rýže s hovězím masem, tuňákem a olivami
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 350mililitrůVoda pitná
- 300gramůRýže loupaná
- 3kusyPaprika červená
- 150gramůKlobása Chorizo
- 4lžíceOlej olivový
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyRozmarýn čerstvý
- 3kusyTymián čerstvý
- 150gramůOlivy černé
- 1špetkaŠafrán
- 1kusCitrony
- 400gramůHovězí maso vařené
- 5kusůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 300gramůTuňák v oleji
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1039 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
41 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
19 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě (350 ml) a scedíme.
- 2Na rozehřátém oleji opékáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, očištěnou, na kousky nakrájenou mrkev a očištěné, na kostky nakrájené papriky.
- 3Přidáme na kousky nakrájené vařené hovězí maso a nadrobno nakrájený salám a pečeme ještě 2 minuty. Zalijeme vývarem, přidáme uvařenou rýži, špetku šafránu a za občasného míchání vše podusíme asi 8 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Nakonec do pokrmu vmícháme nasekané bylinky spolu s olivami a kousky tuňáka.
- 5Při podávání kažou porci ozdobíme plátky omytého citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.