Rýže s nadívanými malými olihněmi

60 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
18 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V mixéru rozmixujeme nahrubo chapadla olihní s cibulí. Na hlubší pánvi rozpálíme olej a usmažíme na něm rybíz a piniové oříšky. Vyjmeme z pánve a dáme do ní cibulovou směs a 5 minut zvolna smažíme, poté vmícháme do piniových oříšků spolu se strouhankou, solí, bylinkami a vejcem.
  • 2
    Nádivkou plníme dutá tělíčka olihní, která na konci spojíme a prošpikujeme párátkem. Lehce zaprášíme moukou.
  • 3
    Omáčku si připravíme tak, že na pánvi rozpálíme olej a usmažíme nasekanou cibuli a utřený česnek. Přilijeme víno a 125 ml vody. Zprudka vaříme asi 1 minutu, přidáme rajčata, bobkový list a cukr. Osolíme, opepříme, snížíme teplotu a vaříme 5 minut.
  • 4
    Do pánve opatrně vložíme nadívané olihně, v jedné vrstvě a zakryté vaříme 20 minut, dokud maso nezměkne.
  • 5
    Rýži uvaříme s cibulí ve vývaru, smícháme se všemi přísadami, promícháme, nandáme na servírovací tác, poklademe olihněmi a ozdobíme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.