Rýže s nadívanými malými olihněmi
60 min.
Ingredience
- Omáčka
- 1kusCibule
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžíceOlej olivový
- 60mililitrůVíno bílé
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 0,25špetkaPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaCukr krupice
- Rýže
- 1kusCibule
- 1250mililitrůVývar rybí
- 2mililitryOlej olivový
- 275gramůRýže loupaná
- 60mililitrůVíno bílé
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 60mililitrůProtlak rajčatový
- 1kusCibule
- 2lžíceRybíz červený
- 25gramůStrouhanka
- 1lžíceMáta
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej olivový
- 600gramůOlihně
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceOříšky piniové
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
18 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V mixéru rozmixujeme nahrubo chapadla olihní s cibulí. Na hlubší pánvi rozpálíme olej a usmažíme na něm rybíz a piniové oříšky. Vyjmeme z pánve a dáme do ní cibulovou směs a 5 minut zvolna smažíme, poté vmícháme do piniových oříšků spolu se strouhankou, solí, bylinkami a vejcem.
- 2Nádivkou plníme dutá tělíčka olihní, která na konci spojíme a prošpikujeme párátkem. Lehce zaprášíme moukou.
- 3Omáčku si připravíme tak, že na pánvi rozpálíme olej a usmažíme nasekanou cibuli a utřený česnek. Přilijeme víno a 125 ml vody. Zprudka vaříme asi 1 minutu, přidáme rajčata, bobkový list a cukr. Osolíme, opepříme, snížíme teplotu a vaříme 5 minut.
- 4Do pánve opatrně vložíme nadívané olihně, v jedné vrstvě a zakryté vaříme 20 minut, dokud maso nezměkne.
- 5Rýži uvaříme s cibulí ve vývaru, smícháme se všemi přísadami, promícháme, nandáme na servírovací tác, poklademe olihněmi a ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.