Rýže s oříšky a zeleninou

75 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
44 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šafrán ponoříme do 20 ml horké vody. Piniové oříšky opražíme nasucho a uložíme stranou. Na oleji osmahneme nasekanou cibuli, tři prolisované stroužky česneku, koriandr a nové koření. Přidáme nastrouhaný kousek zázvoru, rýži a mícháme ještě minutu. Přilijeme vývar, ve varu zmírníme plamen a vaříme zvolna patnáct minut, až je rýže měkká. Přidáme šafrán i šafránovou vodu, oříšky, vlašské ořechy, hrozinky, petrželku, sůl, pepř a směs prohřejeme.
  • 2
    Pokrm ozdobíme jogurtem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.