Rýže s oříšky a zeleninou
75 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
44 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Šafrán ponoříme do 20 ml horké vody. Piniové oříšky opražíme nasucho a uložíme stranou. Na oleji osmahneme nasekanou cibuli, tři prolisované stroužky česneku, koriandr a nové koření. Přidáme nastrouhaný kousek zázvoru, rýži a mícháme ještě minutu. Přilijeme vývar, ve varu zmírníme plamen a vaříme zvolna patnáct minut, až je rýže měkká. Přidáme šafrán i šafránovou vodu, oříšky, vlašské ořechy, hrozinky, petrželku, sůl, pepř a směs prohřejeme.
- 2Pokrm ozdobíme jogurtem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.