S těstovinami lilky
750 min.
Ingredience
- 1,5decilitryVývar zeleninový
- 1,5decilitryOcet vinný
- 2lžičkyBalsamico ocet
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaOregano čerstvé
- 450gramůLilek
- 400gramůNudle vaječné
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOregano sušené
- 2lžíceMandle
- 2lžícePaprika červená
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1kusPomeranče
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
21 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Zeleninový vývar, balzámový ocet a vinný ocet nalijeme do pánve a přivedeme k varu, přidáme 2 lžičky olivového oleje a špetku oregana a povaříme 1 minutu. Přidáme plátky lilku a na 10 minut odstavíme stranou.
- 2V míse smícháme oregano, olej, rozetřený česnek, mandle, limetkovou šťávu, mletou papriku, pomerančovou kůru a šťávu, osolíme a opepříme. Máme marinádu.
- 3Lilek vyndáme z pánve a necháme okapat. Přidáme do marinády plátky lilku a na 12 hodin dáme uležet do lednice.
- 4Osolenou vodu uvedeme v hrnci do varu, přidáme 1/2 zbylého oleje a nudle a 10 minut vaříme. Poté těstoviny necháme okapat, vmícháme do nich zbylý olej.
- 5Podáváme těstoviny s plátky lilku a marinádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.