S těstovinami lilky

750 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
21 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninový vývar, balzámový ocet a vinný ocet nalijeme do pánve a přivedeme k varu, přidáme 2 lžičky olivového oleje a špetku oregana a povaříme 1 minutu. Přidáme plátky lilku a na 10 minut odstavíme stranou.
  • 2
    V míse smícháme oregano, olej, rozetřený česnek, mandle, limetkovou šťávu, mletou papriku, pomerančovou kůru a šťávu, osolíme a opepříme. Máme marinádu.
  • 3
    Lilek vyndáme z pánve a necháme okapat. Přidáme do marinády plátky lilku a na 12 hodin dáme uležet do lednice.
  • 4
    Osolenou vodu uvedeme v hrnci do varu, přidáme 1/2 zbylého oleje a nudle a 10 minut vaříme. Poté těstoviny necháme okapat, vmícháme do nich zbylý olej.
  • 5
    Podáváme těstoviny s plátky lilku a marinádou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.