Salát s lilkem a pršutem

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
80 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
11 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme lilek a necháme okapat. Nakrájíme na kostičky, osolíme a odstavíme na 30 minut. Poté omyjeme, necháme okapat a moukou poprášíme.
  • 2
    V hlubší pánvi na rostlinném oleji necháme zhnědnout česnek a vyndáme ho. Osmažíme na oleji lilek, rozložíme na papírový ubrousek, abychom odstranili přebytečný olej a okořeníme.
  • 3
    Rozložíme na talíř řeřichu a poklademe lilkem, pršutem a nakrájeným vejcem.
  • 4
    Do hrnce nalijeme ocet, přidáme olivový olej, citronovou šťávu s bylinkami a osolíme a opepříme. Přivedeme k varu dresink a necháme odstát.
  • 5
    Pokapeme salát a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.