Salát s lilkem a pršutem
45 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůLilek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůOlej olivový
- 1špetkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOregano sušené
- 125mililitrůOcet kvasný lihový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2kusyBobkový list
- 1lžícePetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 255gramůProsciutto sušené
- 1hrstŘeřicha
- 120mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
80 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
11 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme lilek a necháme okapat. Nakrájíme na kostičky, osolíme a odstavíme na 30 minut. Poté omyjeme, necháme okapat a moukou poprášíme.
- 2V hlubší pánvi na rostlinném oleji necháme zhnědnout česnek a vyndáme ho. Osmažíme na oleji lilek, rozložíme na papírový ubrousek, abychom odstranili přebytečný olej a okořeníme.
- 3Rozložíme na talíř řeřichu a poklademe lilkem, pršutem a nakrájeným vejcem.
- 4Do hrnce nalijeme ocet, přidáme olivový olej, citronovou šťávu s bylinkami a osolíme a opepříme. Přivedeme k varu dresink a necháme odstát.
- 5Pokapeme salát a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.