Sardinky s olivami
55 min.
Ingredience
- 16kusůSardinka obecná
- 20mililitrůOlej olivový
- 2lžíceHrozinky
- 10kusůOlivy černé
- 2lžícePetržel - nať
- 1šálekStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 6lžicMandle
- 1kusBazalka
- 2lžíceKapary
- 0,33šálekSýr Parmezán
- 1kusSalát hlávkový
- 2stroužkyČesnek
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1065 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
84 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
17 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cibulku si nasekáme na jemno, česnek prolisujeme, mandle, kapary, petrželku a hrozinky nasekáme, olivy vypeckujeme, sardinky očistíme a vykucháme a sýr nastrouháme.
- 2Na oleji osmahneme česnek a cibuli. Přidáme mandle, petrželku a 1/4 strouhanky, sůl a pepř. Z obou stran ryby uděláme 3 zářezy a mandlovou směsí je vyplníme. Rybu pak položíme na vymazanou zapékací mísu.
- 3Zbylou strouhanku smícháme se sýrem s posypeme jimi rybu. Pečeme ji v předehřáté troubě asi 20 minut, dokud se nepropeče.
- 4Pokrm ozdobíme petrželkou, bazalkou a nasekaným salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.