Selský pekáč
175 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí maso
- 500mililitrůVíno bílé
- 2lžíceMartell cognac
- 3lžíceOlej olivový
- 2kusyBobkový list
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceTymián čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůAnglická slanina
- 4kusyMrkev kořen
- 2kusyCibule červená
- 250gramůRajčata
- 100gramůOlivy černé
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžícePažitka
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžíceMajoránka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
44 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso omyjeme, očistíme a vložíme do pekáče, přidáme bílé víno, koňak, olej, bobkový list, česnek, tymián, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme. Pekáč přiklopíme poklicí a necháme přes noc marinovat.
- 2Před pečením do pekáče vložíme na kostičky nakrájenou slaninu, mrkev, cibuli, rajčata, olivy a najemno nasekanou petrželku, pažitku, rozmarýn a majoránku. Vše promícháme.
- 3Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme 150 minut při 180 stupních Celsia. Během pečení několikrát promícháme.
- 4Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.