Šinsolló s masovými knedlíčky
253 min.
Ingredience
- 1.omáčka
- 3mililitryOmáčka sójová
- 1,4gramyČesnek
- 4gramySůl
- 100gramůHovězí maso zadní
- 20gramůSýr sójový - Tofu
- 2,3gramyCibulka jarní
- 2.omáčka
- 3mililitryOmáčka sójová
- 1,4gramyČesnek
- 1gramSezam - semena
- 4mililitryOlej sezamový
- 4gramySůl
- 21gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůMléko polotučné
- 50gramůFilé rybí
- 30gramůDršťky vařené
- 8gramůGinkgo
- 2,3gramyCibulka jarní
- 1,3gramyPepř černý mletý
- 200gramůHovězí maso dušené
- 100gramůŘedkev
- 2litryVoda pitná
- 100gramůHovězí maso zadní
- 4gramySůl
- 30gramůHlemýždi
- 10gramůShiitake houby
- 30gramůMrkev kořen
- 20gramůŘeřicha
- 4kusyVejce slepičí
- 21gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 65gramůOlej stolní
- 10gramůOřechy vlašské
- 35gramůOříšky piniové
- 200gramůJátra hovězí
- 200baleníHovězí kližka
- 1,3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
50 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso přivedeme v hrnci s vodou k varu a na mírném ohni vaříme 20 minut. Poté přidáme do vývaru očištěnou ředkev a vaříme dalších 20 minut. Když je maso a ředkev měkká, vývar přecedíme přes utěrku a maso i ředkev nakrájíme na stejně velké proužky, ředkev ochutíme první kořenící omáčkou. Poté kousky masa ochutíme z 2/3 druhou kořenící omáčkou.
- 2Kořenící omáčka: Rybí filé ochutíme solí a na 10 minut ho ponoříme do mléka, abychom maso zbavili rybího zápachu. Potom plátky rybího masa nakrájíme na nudličky, které obalíme v mouce a orestujeme je na oleji. Nakrájený plod Ginko, dršťky a játra ochutíme solí a pepřem. Lžíci mouky s vejcem smícháme do těstíčka, ve kterém obalíme dršťky, játra a kousky plodu Ginko usmažíme na oleji. Namočené mořské šneky, houby, mrkev a očištěné, spařené a nakrájené ořechy orestujeme zprudka na oleji.
- 3Na pánvi v oleji necháme ztuhnout vejce vcelku a nakrájíme ho na nudličky na ozdobu.
- 4Okořeněné hovězí maso naaranžujeme do servírovací mísy, obložíme ho připravenými přísadami a na konec rozložíme knedlíčky, zalijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a na rozpáleném dřevěném uhlí vaříme 3 minuty. Pokrm podáváme horký.
- 5Knedlíčky: Sýr Tofu rozmačkáme a smícháme s mletým hovězím masem, tuto směs dochutíme zbytkem druhé omáčky. Z této směsi utvoříme knedlíčky velké asi 1 cm.
- 6Knedlíčky obalíme ve vejci, ve kterém jsme rozmíchali mouku, a usmažíme je.
- 7Omeleta na ozdobu: Řeřichu očistíme, nakrájíme nadrobno, smícháme ji s moukou a rozšlehaným vejcem a z této směsi usmažíme omeletu, kterou nakrájíme na proužky, asi 1,5 cm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.