Skopový guláš z Valašska

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
54 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopové maso vykostíme, odblaníme, zbavíme žilek a dobře omyjeme v odvaru ze saturejky (1 litr vody + 2 lžíce saturejky). Maso pokrájíme na větší kusy, i s kostí vložíme do 1,5 litru vařící vody. Přidáme omytou snítku libečku, nové koření, bobkový list, celý pepř, vaříme pomalu pod poklicí - přibližně 30 minut - do poloměkka. Pak maso i kost vyjmeme, vývar přecedíme.
  • 2
    Očištěné cibule pokrájíme nadrobno, chilli papričku omyjeme, rozkrojíme a zbavíme semínek, nakrájíme na tenké nudličky. Slaninu pokrájíme na kostičky. Kořenovou zeleninu: mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme, krájíme na malé kostičky. Oloupané a omyté brambory rozkrájíme na kostky, česnek oloupeme a prolisujeme.
  • 3
    V hrnci na rozpáleném sádle krátce osmažíme slaninu. Přidáme cibuli, promícháme, zpěníme ji do růžova, přidáme pokrájenou zeleninu, chilli papričku, vše posypeme sladkou paprikou, pepřem, promícháme a přidáme rajský protlak. Znovu promícháme a doložíme maso, kosti, brambory, česnek, majoránku, sůl, přilijeme 7 dl vody a pomalu vaříme do měkka.
  • 4
    Uvařený guláš dochutíme kořením Maggi. Měl by mít konzistenci hustší polévky. K horkému guláši podáváme chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.