Sladkokyselá zelenina s přírodní rýží

60 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
6 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
11 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě asi 25 minut.
  • 2
    Omytý květák a brokolici rozebereme na růžičky, oloupanou mrkev nakrájíme na nudličky, banán na kolečka. Oloupané jablko zbavíme jádřince a pokrájíme na plátky, oloupaný pomeranč rozebereme na dílky.
  • 3
    Cibuli a česnek oloupeme, jemně rozkrájíme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme zeleninu a opékáme 4 minuty. Přilijeme vývar a pod pokličkou zvolna podusíme 5 minut. Nakonec přidáme ovoce a ještě 5 minut dusíme.
  • 4
    Pokrm ochutíme jablečným octem, osolíme, opepříme a podáváme k rýži posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.