Sladkokyselá zelenina s přírodní rýží
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůRýže neloupaná (Natural)
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 200gramůBrokolice
- 1kusBanány
- 1kusPomeranče
- 2lžíceOlej rostlinný
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 1lžícePetržel - nať
- 3lžíceOcet jablečný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůMrkev kořen
- 1kusJablka
- 1stroužekČesnek
- 200gramůKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
6 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
11 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě asi 25 minut.
- 2Omytý květák a brokolici rozebereme na růžičky, oloupanou mrkev nakrájíme na nudličky, banán na kolečka. Oloupané jablko zbavíme jádřince a pokrájíme na plátky, oloupaný pomeranč rozebereme na dílky.
- 3Cibuli a česnek oloupeme, jemně rozkrájíme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme zeleninu a opékáme 4 minuty. Přilijeme vývar a pod pokličkou zvolna podusíme 5 minut. Nakonec přidáme ovoce a ještě 5 minut dusíme.
- 4Pokrm ochutíme jablečným octem, osolíme, opepříme a podáváme k rýži posypané nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.