Smažené rybí topinky
55 min.
Ingredience
- 500gramůFilé rybí
- 100gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůAnglická slanina
- 10gramůSůl
- 5gramůZázvor
- 10gramůHořčice
- 100gramůSezam - semena
- 5gramůTymián čerstvý
- 5gramůRozmarýn čerstvý
- 5gramůOregano čerstvé
- 5gramůBazalka
- 3decilitryOlej arašídový (podzemnicový)
- 150gramůBageta
- 1kusCitrony
- 3kusyVejce slepičí
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1232 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
105 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rybí filety, bylinky a anglickou slaninu rozemeleme na masovém strojku. Osolíme, opepříme, ochutíme hořčicí i strouhaným zázvorem. Bagetu nakrájíme na slabé plátky, okraje potřeme rozšlehaným vejcem, po celé ploše rozetřeme rybí směs a posypeme sezamem. Vše pevně přitlačíme a potřeme vejcem, opatrně vložíme na děrovanou naběračku potřenou stranou dolů a ve woku na rozpáleném oleji smažíme asi 4 minuty (do křupava). Takto postupně opečeme všechny porce, podáváme ozdobené plátkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.