Smažený cejn se zeleninovou oblohou
92 min.
Ingredience
- 1kusCejn velký
- 4gramySůl
- 0,1gramPepř bílý
- 150gramůHovězí libové
- 1,2litryVoda pitná
- 60gramůHovězí maso zadní
- 10gramůSýr sójový - Tofu
- 1.omáčka
- 2mililitryOlej sezamový
- 60gramůHovězí maso zadní
- 1,3mililitryOmáčka sojová světlá
- 2.Omáčka
- 3.omáčka
- 3,2mililitryOmáčka sójová
- 2,8gramyČesnek
- 0,1gramPepř černý mletý
- 4gramySůl
- 2mililitryOlej sezamový
- 10gramůShiitake houby
- 1gramUcho Jidášovo
- 20gramůChilli paprička
- 40gramůNudle domácí
- 20gramůZlateň věncová
- 3,5gramyOříšky piniové
- 10gramůOřechy vlašské
- 15gramůPotočnice
- 3kusyVejce slepičí
- 21gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 26mililitrůOlej rostlinný
- 800mililitrůHovězí vývar základní
- 8gramůGinkgo
- 2,3gramyPórek
- 1,3mililitryOmáčka sojová světlá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
671 mg
Cukr
763 mg
Postup přípravy
- 1Rybám odkrojíme hlavu, očistíme je a rybí maso nakrájíme na plátky 4 x 5cm. Tyto plátky prosolíme a popepříme bílým pepřem a necháme uležet tak, že je proložíme bavlněnou utěrkou.
- 2Hovězí maso určené pro vývar propláchneme pod tekoucí vodou, promneme v utěrce a nakrájíme na nudličky. Mleté hovězí maso na knedlíčky očistíme utěrkou. Ze sýra Tofu vymačkáme mnutím v utěrce vodu, rozmačkáme jej a vmícháme do mletého masa. Směs masa a sýra dochutíme kořenící omáčkou 3 a ze směsi vytvoříme malé knedlíčky. Houby namočíme na hodinu do vody a potom je vysušíme promnutím v utěrce. Potom z hub odkrojíme nožičky a nakrájíme je na široké plátky. Choroš hlízovitý osušíme v utěrce, nakrájíme na jemné proužky a ty promícháme s vaječnými bílky. Plátky hub Jidášovo ucho od sebe oddělíme. Zlateň věncovou a papričku očistíme a opláchneme a papričku nakrájíme na široké a dlouhé proužky. Z piniových oříšků odstraníme vršky a osušíme je promnutím v utěrce. Vlašské ořechy namočíme do teplé vody a oloupeme je. Ginko oloupeme a osmažíme za stálého míchání. Vejce rozklepneme na pánev tak, aby zůstal žloutek celý, necháme vcelku ztuhnout a nakrájíme na nudličky na ozdobu. Kousky choroše hlízovitého obalíme v těstíčku z mouky, vody a rozšlehaného vejce a osmažíme je.
- 3Do hrnce s vodou dáme kousky hovězího masa a přivedeme k varu. Když se voda s masem vaří, oheň zmírníme a vaříme dalších 30 minut.Když je maso mekké, vývar odstavíme z ohně a přecedíme přes utěrku. Knedlíčky z masa a sýra obalíme v mouce a rozšlehaných vejcích a usmažíme na pánvi. Plátky z cejna obalíme v těstíčku z mouky a rozšlehaných vajec. Vařené a nakrájené hovězí maso, okořeněné kousky hovězího masa a nudle vložíme do hrnce a vaříme na mírném ohni. Na povařené maso a nudle dáme kosti a hlavu z cejna. Okolo rybí hlavy upravíme osmažené plátky rybího masa, obložíme ztuhlým vejcem nakrájeným na nudličky a doplníme zeleninovou oblohou. Nakonec přidáme připravené ořechy a zlateň věncovou. Tento pokrm se konzumuje při vaření u stolu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.