Smažený lilek s rajčaty

40 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky nakrájíme na větší kusy, rajčata rozkrojíme, vydlabeme semínka, zbytek nakrájíme na kostičky, olivy vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Do pánve nalijeme olivový olej, přisypeme kousky lilku a osmahneme, posypeme oreganem, osolíme, promícháme.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno, cibuli s česnekem a petrželkou přidáme do pánve, orestujeme, přidáme olivy, zalijeme vinným octem, necháme vysmahnout, přidáme rajčata a dusíme zvolna asi 15 minut. Dochutíme solí, pepřem, octem a necháme vychladnout.
  • 3
    Podáváme s nasucho opečenými plátky bílé veky jako předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.