Smažený lilek s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 400gramůLilek
- 3gramyOregano sušené
- 6gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 50gramůCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůPetržel - nať
- 80gramůOlivy černé
- 40mililitrůOcet vinný
- 160gramůVeka
- 200gramůRajčata
- 40gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Lilky nakrájíme na větší kusy, rajčata rozkrojíme, vydlabeme semínka, zbytek nakrájíme na kostičky, olivy vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Do pánve nalijeme olivový olej, přisypeme kousky lilku a osmahneme, posypeme oreganem, osolíme, promícháme.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno, cibuli s česnekem a petrželkou přidáme do pánve, orestujeme, přidáme olivy, zalijeme vinným octem, necháme vysmahnout, přidáme rajčata a dusíme zvolna asi 15 minut. Dochutíme solí, pepřem, octem a necháme vychladnout.
- 3Podáváme s nasucho opečenými plátky bílé veky jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.