Špagety s ančovičkami a olivami
70 min.
Ingredience
- 45mililitrůOlej olivový
- 1kusPaprika červená
- 1kusLilek
- 1kusCibule
- 8kusůRajčata
- 120mililitrůVíno bílé
- 120mililitrůVoda pitná
- 1špetkaBazalka
- 1špetkaPetržel - nať
- 1špetkaRozmarýn sušený
- 50gramůAnčovička - filety
- 12kusůOlivy černé
- 1,5lžíceKapary
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůŠpagety
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
962 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
55 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
18 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme papriku a rajčata, zbavené zrníček a nakrájené na kousky. Pak přidáme lilek, cibuli. Vše je najemno pokrájené. Nakonec do pánve vložíme pokrájené stroužky česneku. Za stálého míchání smažíme při mírné teplotě 15 minut, až je zelenina měkká. Přilijeme víno a vodu, k tomu vložíme špetku bazalky, petrželové natě a rozmarýn. Dle chuti opepříme a uvedeme do varu. Snížíme teplotu a povaříme 10 minut, občas zamícháme. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
- 2K zelenině přidáme nakrájené ančovičky, olivy bez pecky a kapary. Několik minut ohříváme, popřípadě ještě dochutíme solí a pepřem. Na uvařené těstoviny nalijeme omáčku, promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.