Špagety s ančovičkami a olivami

70 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
962 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
55 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
18 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme papriku a rajčata, zbavené zrníček a nakrájené na kousky. Pak přidáme lilek, cibuli. Vše je najemno pokrájené. Nakonec do pánve vložíme pokrájené stroužky česneku. Za stálého míchání smažíme při mírné teplotě 15 minut, až je zelenina měkká. Přilijeme víno a vodu, k tomu vložíme špetku bazalky, petrželové natě a rozmarýn. Dle chuti opepříme a uvedeme do varu. Snížíme teplotu a povaříme 10 minut, občas zamícháme. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
  • 2
    K zelenině přidáme nakrájené ančovičky, olivy bez pecky a kapary. Několik minut ohříváme, popřípadě ještě dochutíme solí a pepřem. Na uvařené těstoviny nalijeme omáčku, promícháme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.