Šťovíková polévka se sezamem
45 min.
Ingredience
- 4lžíceSezam - semena
- 400gramůŠťovík
- 5kusůDatle
- 100gramůPalmová srdíčka - sterilovaná
- 5decilitrůVývar zeleninový
- 2,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 4lžíceOlej sezamový
- 0,25lžičkaKari koření
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1špetkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3776 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
25 g
Sacharidy
956 g
Vláknina
88 g
Cukr
831 g
Postup přípravy
- 1Mladé lístky šťovíku a datle opláchneme a pokrájíme nahrubo. Palmová srdíčka z konzervy pokrájíme nadrobno, posypeme kari kořením a všechny ingredience krátce orestujeme v pánvi wok na sezamovém oleji.
- 2Po chvíli přilijeme připravený zeleninový vývar a přidáme sůl, pepř, mletý zázvor, hřebíček a vaříme přibližně 10 minut. Ještě přilijeme sladkou smetanu a za stálého míchání dovaříme přibližně 2-4 minuty.
- 3V druhé pánvi nasucho opražíme dozlatova sezamová semena. Každou porci polévky posypeme lžicí opražených sezamových semínek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.