Sýrové šišky s rajčatovým salátem
100 min.
Ingredience
- 10mililitrůBalsamico ocet
- 100gramůBrambory vařené
- 100gramůStrouhanka
- 150gramůSýr Gorgonzola
- 1kusPórek
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 1kusPetržel - nať
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 10gramůCukr krupice
- 150gramůRajčata
- 50gramůOkurka salátová
- 5gramůPepř cayenský
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 1kusCibule
- 5gramůBazalka
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory rozmačkáme a necháme 15 minut vychladnout. Přidáme 1/2 strouhanky, sýr, nakrájený pórek, nasekanou šalvěj a petrželku. Osolíme a opepříme oběma druhy pepře. Vmícháme bílky a vypracujeme vláčnou směs ze které vytvarujeme 12 šišek, které vložíme na 1 hodinu do ledničky.
- 2Šišky obalíme v trojobalu a smažíme ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran. Vyndáváme na ubrousek a udržujeme v teple.
- 3Na přípravu salátu použijeme zálivku z oleje, octu a cukru. Zálivku metličkou vyšleháme. Nakrájená rajčata, okuruku, cibuli a bazalku přelijeme zálivkou a podáváme s šiškami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.