Telecí pečeně s lososovou majonézou
180 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyTelecí kýta
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 250mililitrůVíno bílé
- Losová majonéza
- 200gramůLosos ve vlastní šťávě
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceKapary
- 5gramůTymián čerstvý
- 1gramTabasco
- 125mililitrůOlej olivový
- 250mililitrůMajonéza
- 1lžíceSezam - semena
- 40gramůOlivy černé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
33 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
356 mg
Postup přípravy
- 1Do kýty uděláme zářezy a do každého vložíme 1 lístek rozmarýnu a plátek česneku. Osolíme, opepříme a zbylý rozmarýn a česnek do masa vetřeme.
- 2Maso dáme na pekáč a podlijeme vínem. Zakryjeme fólií a 2-2,5 hodiny pečeme doměkka v předehřáté troubě při 160 °C.
- 3Vyndáme maso z trouby a necháme je zcela vychladnout ve šťávě z pečení. Maso pokrájíme na proužky a klademe je na mísu.
- 4Majonéza: několik kousků lososa odložíme na ozdobení, většinu dohladka rozmixujeme s citronovou šťávou, česnekem, kapary, tymiánem a tabascem. Postupně přidáme majonézu, podle chuti sůl a pepř.
- 5Majonézou polijeme kýtu na míse, ozdobíme je kousky lososa, tmavými olivami. Podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.