Telecí s kopřivovou nádivkou
120 min.
Ingredience
- 1500gramůTelecí plec
- 50gramůSlanina vepřová
- 2stroužkyČesnek
- 12lžičekSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaKoření grilovací
- 2hrstiKopřiva
- 200gramůUzené maso vařené
- 4kusyVejce slepičí
- 3kusyŽemle tuková
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžícePažitka
- 50mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaKari koření
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
43 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
499 mg
Postup přípravy
- 1Do omytého a osušeného telecího masa nakrojíme kapsu, maso osolíme a opepříme. Žemle nakrájíme na kostičky a namočíme do vajec rozšlehaných s trochou mléka. Přidáme čerstvé nasekané kopřivy, nadrobno nakrájené uzené maso, nasekanou pažitku s petrželkou a kari koření. Vše dobře promícháme. Připravené maso naplníme nádivkou, upevníme jehlami a vložíme do pekáče. Přidáme nakrájenou slaninu, nasekaný česnek a posypeme kmínem a grilovacím kořením. Podlijeme vodou a pod pokličkou zvolna pečeme za občasného podlití vodou a přelévání vypečenou šťávou. Před koncem pečení pokličku odstraníme a maso dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.