Telecí s kopřivovou nádivkou

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
43 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
499 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do omytého a osušeného telecího masa nakrojíme kapsu, maso osolíme a opepříme. Žemle nakrájíme na kostičky a namočíme do vajec rozšlehaných s trochou mléka. Přidáme čerstvé nasekané kopřivy, nadrobno nakrájené uzené maso, nasekanou pažitku s petrželkou a kari koření. Vše dobře promícháme. Připravené maso naplníme nádivkou, upevníme jehlami a vložíme do pekáče. Přidáme nakrájenou slaninu, nasekaný česnek a posypeme kmínem a grilovacím kořením. Podlijeme vodou a pod pokličkou zvolna pečeme za občasného podlití vodou a přelévání vypečenou šťávou. Před koncem pečení pokličku odstraníme a maso dopečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.