Těstoviny s lilkem v marinádě
765 min.
Ingredience
- 2lžíceMandle
- 2lžíceBalsamico ocet
- 2stroužkyČesnek
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 150mililitrůOcet vinný
- 3lžíceOlej olivový
- 1kusOregano čerstvé
- 450gramůLilek
- 400gramůTěstoviny Linguine
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžícePaprika červená
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1kusPomeranče
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém silnostěnném hrnci svaříme vývar, oba octy, dvě lžičky olivového oleje a jednu snítku oregana, vaříme minutu. Poté do vývaru vložíme oloupaný a na tenké plátky nakrájený lilek, ještě minutu povaříme, odstavíme a necháme zhruba deset minut louhovat.
- 2V mezičase připravíme marinádu. Smícháme utřený česnek s panenským olejem, posekaným oreganem, drobně usekanými upraženými mandlemi, s kůrou a šťávou z pomeranče, paprikou pokrájenou na drobné kostičky, limetkovou šťávou, solí a pepřem.
- 3Do marinády vložíme okapané plátky lilku, opatrně promícháme a pod fólií necháme nejméně dvanáct hodin v chladničce.
- 4V silnostěnném hrnci v osolené vodě s polovinou zbylého oleje uvaříme na zkus těstoviny. Poté je přecedíme, necháme okapat a vložíme zpět do hrnce. Promícháme se zbytkem oleje, vsypeme na mísu, přidáme lilky s marinádou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.