Těstoviny s lilkem v marinádě

765 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém silnostěnném hrnci svaříme vývar, oba octy, dvě lžičky olivového oleje a jednu snítku oregana, vaříme minutu. Poté do vývaru vložíme oloupaný a na tenké plátky nakrájený lilek, ještě minutu povaříme, odstavíme a necháme zhruba deset minut louhovat.
  • 2
    V mezičase připravíme marinádu. Smícháme utřený česnek s panenským olejem, posekaným oreganem, drobně usekanými upraženými mandlemi, s kůrou a šťávou z pomeranče, paprikou pokrájenou na drobné kostičky, limetkovou šťávou, solí a pepřem.
  • 3
    Do marinády vložíme okapané plátky lilku, opatrně promícháme a pod fólií necháme nejméně dvanáct hodin v chladničce.
  • 4
    V silnostěnném hrnci v osolené vodě s polovinou zbylého oleje uvaříme na zkus těstoviny. Poté je přecedíme, necháme okapat a vložíme zpět do hrnce. Promícháme se zbytkem oleje, vsypeme na mísu, přidáme lilky s marinádou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.