Těstoviny s marinovaným lilkem
30 min.
Ingredience
- 1,5decilitryVývar zeleninový
- 1,5decilitryOcet bílý vinný
- 2lžíceBalsamico ocet
- 1špetkaOregano sušené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 450gramůLilek
- 400gramůTěstoviny Linguine
- 6lžicOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceMandle
- 1kusPaprika červená
- 2lžíceLimetková šťáva
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
20 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřince, omyjeme ji a nakrájíme nadrobno. Lilek nakrájíme na tenká kolečka. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je a nasekáme nadrobno.
- 2V nízkém hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, smíchaný s balsamicovým i vinným octem. Přilijeme 2 lžíce oleje, přidáme oregano a nakrájený lilek, vše krátce provaříme a hrnec odstavíme.
- 3V míse smícháme na marinádu 2 lžíce oleje, prolisovaný česnek, nakrájené mandle, kousky papriky a limetkovou šťávu, vše dochutíme pepřem a solí.
- 4Lilek vyjmeme z vývaru, necháme okapat a potom promícháme s připravenou marinádou. Necháme alespoň 10 hodin v chladničce marinovat.
- 5Těstoviny dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou. Uvařené těstoviny slijeme, promícháme se zbývajícím olejem a rozdělíme na servírovací talíře. Na ně pak rozložíme plátky marinovaného lilku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.