Těstoviny s marinovaným lilkem

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
20 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřince, omyjeme ji a nakrájíme nadrobno. Lilek nakrájíme na tenká kolečka. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je a nasekáme nadrobno.
  • 2
    V nízkém hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, smíchaný s balsamicovým i vinným octem. Přilijeme 2 lžíce oleje, přidáme oregano a nakrájený lilek, vše krátce provaříme a hrnec odstavíme.
  • 3
    V míse smícháme na marinádu 2 lžíce oleje, prolisovaný česnek, nakrájené mandle, kousky papriky a limetkovou šťávu, vše dochutíme pepřem a solí.
  • 4
    Lilek vyjmeme z vývaru, necháme okapat a potom promícháme s připravenou marinádou. Necháme alespoň 10 hodin v chladničce marinovat.
  • 5
    Těstoviny dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou. Uvařené těstoviny slijeme, promícháme se zbývajícím olejem a rozdělíme na servírovací talíře. Na ně pak rozložíme plátky marinovaného lilku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.