Tradiční boršč
50 min.
Ingredience
- 300gramůHovězí maso vařené
- 1litrHovězí vývar základní
- 200gramůZelí hlávkové bílé
- 1kusBrambory
- 300gramůRajčata
- 50gramůAnglická slanina
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 300gramůčervená řepa vařená
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyBobkový list
- 5kusůNové koření celé
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůZakysaná smetana
- 1lžícePažitka
- 1lžíceKřen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
25 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, nadrcený česnek, na kostičky nakrájenou slaninu a orestujeme.
- 2Do základu přisypeme očištěnou, na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, nakrájená rajčata a zvolna restujeme. Poté přidáme nakrájené zelí, bramboru a maso nakrájené na kostky. Podlijeme vývarem, vložíme celé koření (nejlépe v plátýnku nebo v sítku) a vaříme do změknutí zeleniny.
- 3Nakonec přidáme vařenou, oloupanou, na kostky nakrájenou řepu. Polévku dochutíme a při podávání doplníme zakysanou smetanou, do níž jsme vmíchali jemně nastrouhaný křen a nasekanou pažitku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.