Tradiční boršč

50 min.
Ruská federace
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
25 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, nadrcený česnek, na kostičky nakrájenou slaninu a orestujeme.
  • 2
    Do základu přisypeme očištěnou, na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, nakrájená rajčata a zvolna restujeme. Poté přidáme nakrájené zelí, bramboru a maso nakrájené na kostky. Podlijeme vývarem, vložíme celé koření (nejlépe v plátýnku nebo v sítku) a vaříme do změknutí zeleniny.
  • 3
    Nakonec přidáme vařenou, oloupanou, na kostky nakrájenou řepu. Polévku dochutíme a při podávání doplníme zakysanou smetanou, do níž jsme vmíchali jemně nastrouhaný křen a nasekanou pažitku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.