Tuňák s bylinkami v omáčce z cizrny a slávek
35 min.
Ingredience
- 1kusPetržel - nať
- 120gramůTuňák obecný
- 200gramůCizrna konzervovaná
- 200mililitrůVíno bílé
- 2kusyŠalvěj čerstvá
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaSůl
- 5lžicOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1kusPažitka
- 1,5kilogramyMušle slávky
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
10 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
533 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve omyjeme petrželku, šalvěj, jehličky z větvičky rozmarnýnu, 6 stébel pažitky a majoránku, necháme okapat, nasekáme najemno a promícháme.
- 2Rybí filety ochutíme solí a pepřem a důkladně je obalíme v bylinkové směsi. Vložíme do zapékací misky, přelijeme olejem a pečeme cca 15min v troubě předehřáté na 250C.
- 3Mezitím očistíme mušle, nasypeme do hrnce, ochutíme solí, přidáme česnek a 2 lžíce oleje a zahříváme, dokud se neotevřou. Poté je vyloupeme, tekutinu přefiltrujeme přes jemný cedník vyložený bavlněnou látkou.
- 4Upečeného tuňáka přemístíme na talíře, osolíme a udržujeme v teple.
- 5Do vypečené šťávy přidáme víno, naběračku tekutiny z mušlí, vyloupané mušle a okapanou cizrnu. Vaříme cca 3min.
- 6Filety nakrájíme a podáváme přelité cizrnovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.