Tuňák s bylinkami v omáčce z cizrny a slávek

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
10 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
533 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve omyjeme petrželku, šalvěj, jehličky z větvičky rozmarnýnu, 6 stébel pažitky a majoránku, necháme okapat, nasekáme najemno a promícháme.
  • 2
    Rybí filety ochutíme solí a pepřem a důkladně je obalíme v bylinkové směsi. Vložíme do zapékací misky, přelijeme olejem a pečeme cca 15min v troubě předehřáté na 250C.
  • 3
    Mezitím očistíme mušle, nasypeme do hrnce, ochutíme solí, přidáme česnek a 2 lžíce oleje a zahříváme, dokud se neotevřou. Poté je vyloupeme, tekutinu přefiltrujeme přes jemný cedník vyložený bavlněnou látkou.
  • 4
    Upečeného tuňáka přemístíme na talíře, osolíme a udržujeme v teple.
  • 5
    Do vypečené šťávy přidáme víno, naběračku tekutiny z mušlí, vyloupané mušle a okapanou cizrnu. Vaříme cca 3min.
  • 6
    Filety nakrájíme a podáváme přelité cizrnovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.