Tuňákové karbanátky v rajčatové omáčce
50 min.
Ingredience
- Karbanátky
- 400gramůTuňák obecný
- 50gramůOříšky piniové
- 10gramůSkořice mletá
- 6gramůSůl mořská
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůPetržel - nať
- 100gramůStrouhanka
- 50gramůSýr Parmezán
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůCitronová kůra
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 30gramůOlej slunečnicový
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- Omáčka
- 80gramůCibule
- 4stroužkyČesnek
- 10mililitrůOcet vinný červený
- 1gramPepř černý mletý
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 6gramůSůl
- 2gramyOregano sušené
- 30gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
40 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátečky, osmahneme v hrnci na oleji, přilijeme rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, přisypeme oregano, podusíme 15 minut a rozmixujeme. Podle chuti zakápneme vinným octem.
- 2Maso z tuňáka bez kůže nakrájíme na kostičky, petrželku posekáme najemno, parmezán nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme tuňáka, sůl, pepř, piniové oříšky, mletou skořici a smažíme, dokud se oříšky neosmahnou a tuňák nezezlátne.
- 3Přendáme do mísy, přidáme strouhanku, strouhanou kůru, petrželku, parmezán, rozšlehaná vejce, zakápneme citronovou šťávou a vypracujeme tuňákové těsto. Tvarujeme malé kuličky, které smažíme na rozpáleném olivovém oleji dozlatova.
- 4Omáčku rozdělíme na talíře a do ní naskládáme tuňákové karbanátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.