Velikonoční nádivka se šunkou a kysanou smetanou
70 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
- 100gramůAnglická slanina
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 120gramůŠunka dušená
- 6kusůRohlíky bílé
- 4kusyVejce slepičí
- 4lžíceZakysaná smetana
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 1lžícePažitka
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceLibeček
- 2lžičkyCitronová kůra
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na pekáč
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
34 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Česnek, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, rohlíky a šunku nakrájíme na kostičky, citronovou kůru nastrouháme, petrželovou nať, libeček a pažitku posekáme.
- 2Na pánvi na oleji zpěníme slaninu, přidáme cibuli, česnek a osmažíme. Poté vmícháme šunku a rohlíky a osmažíme. Směs odstavíme a vmícháme smetanu a rozšlehaná vejce. Alespoň dvacet minut necháme odstát, poté přimícháme sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, citronovou kůru a bylinky.
- 3Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180 °C pečeme nádivku zhruba 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.