Vepřová pečeně podávaná po toskánsku
120 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová pečeně
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 50gramůPetržel - nať
- 50gramůBazalka
- 50gramůOregano čerstvé
- 50gramůTymián čerstvý
- 50gramůRozmarýn čerstvý
- 50gramůŠalvěj čerstvá
- 2lžíceOlej olivový
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100gramůVepřový bok
- 250mililitrůVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1024 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
80 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme je nadrobno. Bylinky, tedy petrželku, bazalku, oregano, tymián, rozmarýn a šalvěj nasekáme najemno a přidáme k česneku a cibuli. Přidáme olej a promícháme.
- 2Předehřejeme troubu na 200 °C.
- 3Vepřovou pečeni osolíme, opepříme a potřeme směsí oleje a bylin. Maso obložíme na plátky nakrájeným bůčkem a svážeme do rolády.
- 4Položíme roládu na rošt a dospod dáme hluboký plech. Pečeme 30 minut, potom přelijeme bílým vínem, ztlumíme teplotu na 160 °C a ještě hodinu dopékáme.
- 5Měkké maso vyndáme, necháme chvíli odpočinout a pokrájíme na plátky. Na talíři zalijeme vypečenou šťávou. Nesmíme maso péct příliš dlouho, jinak se vysuší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.