Vepřová pečeně podávaná po toskánsku

120 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1024 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
80 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme je nadrobno. Bylinky, tedy petrželku, bazalku, oregano, tymián, rozmarýn a šalvěj nasekáme najemno a přidáme k česneku a cibuli. Přidáme olej a promícháme.
  • 2
    Předehřejeme troubu na 200 °C.
  • 3
    Vepřovou pečeni osolíme, opepříme a potřeme směsí oleje a bylin. Maso obložíme na plátky nakrájeným bůčkem a svážeme do rolády.
  • 4
    Položíme roládu na rošt a dospod dáme hluboký plech. Pečeme 30 minut, potom přelijeme bílým vínem, ztlumíme teplotu na 160 °C a ještě hodinu dopékáme.
  • 5
    Měkké maso vyndáme, necháme chvíli odpočinout a pokrájíme na plátky. Na talíři zalijeme vypečenou šťávou. Nesmíme maso péct příliš dlouho, jinak se vysuší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.