Vraní polévka s knedlíčky

145 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladou vránu stáhneme, vykucháme, odřízneme hlavu, křídla a dobře omyjeme. Vložíme ji do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Očistíme a omyjeme mrkev, celer, petržel, libeček, cibuli i česnek. Zeleninu přidáme k masu, ještě doložíme bobkový list, nové koření, celý pepř a sůl. Pomalu pod pokličkou vaříme 90 - 100 minut.
  • 2
    Mezitím omyjeme kuřecí játra, nožem je naškrabeme (odstraníme šlachy a žilky). Játra dáme do misky, přidáme k nim žloutek, pepř, omytý, drobně pokrájený kerblík, krupici a změklé máslo. Směs dobře promícháme. Omyjeme pažitku s petrželkou, bylinky drobně pokrájíme, odložíme do misky.
  • 3
    Když je maso měkké, polévku přecedíme, maso obereme, rozkrájené na kousky vložíme do polévky a přivedeme zase k varu. Jakmile se vaří, lžičkou nabíráme malé knedlíčky a zavařujeme je přibližně 5 minut. Přimícháme pokrájené bylinky, dosolíme podle chuti a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.