Zapečená zeleninová směs s mletým masem

100 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
34 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oškrábeme, spolu s lilky nakrájíme silnější plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, ementál nastrouháme najemno.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a zpěníme. Přiložíme mleté maso, orestujeme, následně podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme a dusíme do vysmahnutí na tuk. Přidáme passatu a ještě krátce podusíme.
  • 3
    Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, dno a stěny obložíme plátky lilků, na dno rozložíme polovinu brambor, misku naplníme směsí mletého masa a rajčat, povrch poklademe zbylými plátky brambor a posypeme strouhaným sýrem. V jogurtu rozmícháme vejce, posekaný tymián a oregano a touto směsí zalijeme maso v misce.
  • 4
    Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 65 až 70 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.