Zapečené brambory s cuketou a fetou

65 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1/2cm.
  • 2
    Očištěné papriky nakrájíme na kolečka, omytou cuketu na silné plátky. Do vymazané zapékací mísy rozložíme oloupaný, na plátky nakrájený česnek a na něj navrstvíme brambory a cuketu. Osolíme, opepříme a navrch rozložíme papriky. Pokapeme 3 lžícemi oleje a zalijeme vývarem. Mísu zakryjeme alobalem a pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Potom alobal odstraníme.
  • 3
    Fetu rozlámeme na kousky, promícháme se strouhankou, oreganem, nasekanou petrželkou, zbylým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Směs rozprostřeme na brambory a zapékáme ještě 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.