Zapečené brambory s rajčaty a balkánským sýrem
75 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 400gramůRajčata
- 100gramůOlivy černé
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceOregano čerstvé
- 200gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůBrambory
- 150gramůSýr balkánský
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
21 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme semínek. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, olivy nahrubo nasekáme.
- 2Zakysanou smetanu promícháme s omytými, nasekanými bylinkami, osolíme a opepříme. Nakonec do krému vmícháme oloupaný, jemně nasekaný česnek.
- 3Brambory oloupeme a nastrouháme na plátky. Bylinkový krém naplníme do zapékací mísy, poklademe plátky brambor, cibulí a rajčaty, osolíme a opepříme. Povrch posypeme olivami a rozdrobeným balkánským sýrem.
- 4Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 11. 11. 2015
Zapečené brambory s rajčaty a balkánským sýrem
Přidala jsem zelené olivy, černé jsem neměla. Miluju olivy, celé to chutnalo po olivách. Zakysaná smetana je v tomto receptu dobrá volba. Rajčátka tomu přidala šťávu. Pro mne dobré. Uvidíme,co na olivy řekne zbytek rodinky.