Závitky z lilků
35 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 125mililitrůOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 2kusySardelové řezy
- 6kusůOlivy černé
- 50gramůBazalka
- 2kusyRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceBalsamico ocet
- 2lžíceOříšky piniové
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
41 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Lilky omyjeme a pokrájíme podél na tenké plátky. Každý z plátků osolíme a seskládáme je na sebe. Odložíme je stranou a necháme je, aby pustily vodu. Pak je osušíme papírovou utěrkou. Do misky si připravíme mouku a plátky v ní obalíme.
- 2Na pánvi si rozpálíme olej a plátky lilku na něj položíme a opečeme po obou stranách. Pak je vyndáme a necháme na papírové utěrce okapat.
- 3Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Stejně posekáme nadrobno i piniové oříšky, sardele, olivy a bazalku. Rajčata oloupeme. Pak je rozpůlíme a vyjmeme semínka. Jedno z rajčat pokrájíme na dílky, další na menší kostičky.
- 4Kostičky rajčat vmícháme do směsi z česneku, piniových oříšků, rajčat, sardelek a oliv. Opepříme, osolíme a přikapeme balzamikový ocet. Náplní potřeme plátky z lilku zavineme je. Ke každému závitku přiložíme dílek rajčete a spíchneme závitek párátkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.