Zeleninový guláš
45 min.
Ingredience
- 2lžíceBalsamico ocet
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 600gramůBrambory
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusTymián čerstvý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 100gramůOlivy černé
- 200gramůSýr Feta
- 750gramůKapusta růžičková
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
16 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytou růžičkovou kapustu povaříme v osolené vodě asi 8 minut, poté ji scedíme.
- 2Oloupané brambory nakrájíme na kostky a opečeme na másle. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme, vložíme lístky tymiánu a dusíme asi 8 minut.
- 3Kapustu s rajčaty přidáme k bramborám, dusíme dalších 5 minut. Nakonec přidáme nadrobno pokrájené olivy a guláš ochutíme octem.
- 4Na talířích posypeme každou porci sýrem Feta, rozkrájeným na nudličky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.