Zeleninový salát s ančovičkami
28 min.
Ingredience
- 250gramůPaprika zelená
- 250gramůPaprika oranžová
- 350gramůRajčata
- 80gramůAnčovičky konzervované
- 6kusůOlivy zelené
- 6kusůOlivy černé
- 1lžíceOcet vinný
- 3lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžíceKerblík
- 0,25lžícePažitka
- 0,25lžícePetržel - nať
- 0,25lžíceEstragon
- Na vejce
- 4kusyVejce slepičí
- 700mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
34 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Papriky vložíme na plech vyložený pečícím papírem, opečeme, sloupneme a vykrojíme semena. Takto připravené papriky nakrájíme na silnější nudličky. Rajčata nakrájíme na měsíčky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na osminky. Ančovičky nakrájíme na kousky, olivy rozpůlíme, petrželovou nať, estragon, kerblík a pažitku nasekáme na jemno, česnek propasírujeme. Zálivku připravíme promícháním česneku s bylinkami, solí, pepřem, olejem a octem. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat.
- 2V míse promícháme papriky s rajčaty, ančovičkami a olivami. Směs vložíme do servírovací mísy, kterou jsme vyložili salátovými listy. Salát ozdobíme dílky vajec, přelijeme zálivkou a necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.