Zeleninový salát s ančovičkami

28 min.
Francie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
34 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky vložíme na plech vyložený pečícím papírem, opečeme, sloupneme a vykrojíme semena. Takto připravené papriky nakrájíme na silnější nudličky. Rajčata nakrájíme na měsíčky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na osminky. Ančovičky nakrájíme na kousky, olivy rozpůlíme, petrželovou nať, estragon, kerblík a pažitku nasekáme na jemno, česnek propasírujeme. Zálivku připravíme promícháním česneku s bylinkami, solí, pepřem, olejem a octem. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat.
  • 2
    V míse promícháme papriky s rajčaty, ančovičkami a olivami. Směs vložíme do servírovací mísy, kterou jsme vyložili salátovými listy. Salát ozdobíme dílky vajec, přelijeme zálivkou a necháme vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.