Hotová jídla

Zavařování hotových jídel není nic složitého a zde najdete různé recepty, které vám to ještě víc usnadní! Hotová uvařená jídlase do zavařovacích sklenic dávají ještě teplá. V žádném případě nezavařujeme zahuštěné omáčky, zahuštění se provádí až při jejich ohřívání před konzumací. Sklenice uzavřeme víčky a zavařujeme 45 minut až jednu hodinu ve vodě teplé 95°Celsia, pak sklenice necháme běžným způsobem pomalu vychladnout. Podobně jako hotová jídla probíhá i zavařování polévek. Vývary se zavařují v 95°Celsia  teplé vodě 30 minut, zeleninové polévky hodinu a husté polévky 75 minut.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.