Krémové polévky - rybí, brokolicová, chřestová...
Krémových polévek je mnoho různých druhů a připravují se především ze zeleniny, ale také například z hub nebo ryb. Existuje mnoho receptů, základ přípravy je ale u všech v podstatě stejný. Nechybí ani videorecepty například na přípravu krémové polévky z ryb a ze zeleniny.
Kuchařská škola
Krémová polévka může být brokolicová, hrášková, květáková… ale také třeba žampionová nebo rybí. Jsou to polévky husté a syté, jejich hustotu ale můžeme samozřejmě ovlivnit. Příprava je trochu složitější a časově náročnější, ale rychle ji velmi rychle zvládne každý.
Příprava krémové brokolicové polévky
Krémové polévky ze zeleniny jsou velmi oblíbené. Dobrá polévka z brokolice, květáku a mnoha dalších druhů zeleniny se může podávat k svačině i večeři. Příprava není nijak náročná ani na kuchařské dovednosti, ani na čas.
Příprava krémové rybí plévky
Rybí krémové polévky se v našem jídelníčku objevují méně často, a je to škoda. Rybí maso je nejen chutné, ale i zdravé. Měli bychom ho konzumovat i několikrát týdně, a polévka je jednou z mnoha možností. Krémovou polévku z rybího masa dokáže připravit opravdu každý, nic na tom v podstatě není. Aby ale byla opravdu dobrá, potřebujete především kvalitní čerstvé ryby.
Příprava chřestové krémové polévky
Polévky z chřestu jsou velmi oblíbené a šéfkuchař Radek Šubrt vám v tomto videoreceptu poradí, jak si uvařit jedinečnou chřestovou krémovou polévku.