Jarní bylinková zapražená polévka
40 min.
Ingredience
- 0,5lžíceLibeček
- 0,5lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceCeler - nať
- 0,5lžíceKopřiva
- 0,5lžíceKerblík
- 0,5lžíceŘebříček
- 0,5lžícePampeliškové listy
- 0,5lžíceŠpenát listový čerstvý
- 1kusCibulka jarní
- 50gramůSalát hlávkový
- 80gramůPórek
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 0,5lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Všechny bylinky a zeleninu omyjeme a drobně pokrájíme - pažitku, libeček, petrželovou a celerovou nať, kopřivy, kerblík, řebříček, jahodové listy, špenátové listy, jarní cibulka, hlávkový salát a pórek.
- 2V hrnci rozpustíme máslo, přidáme k němu hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme postupně vodou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a ještě pomalu vaříme 20 minut. Přidáme sůl, zeleninu s bylinkami, necháme přejít varem a odstavíme z plotny.
- 3Do polévky zamícháme plnotučné mléko s rozšlehanými žloutky (už nevaříme), dochutíme muškátovým oříškem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.