Jarní bylinková zapražená polévka

40 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechny bylinky a zeleninu omyjeme a drobně pokrájíme - pažitku, libeček, petrželovou a celerovou nať, kopřivy, kerblík, řebříček, jahodové listy, špenátové listy, jarní cibulka, hlávkový salát a pórek.
  • 2
    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme k němu hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme postupně vodou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a ještě pomalu vaříme 20 minut. Přidáme sůl, zeleninu s bylinkami, necháme přejít varem a odstavíme z plotny.
  • 3
    Do polévky zamícháme plnotučné mléko s rozšlehanými žloutky (už nevaříme), dochutíme muškátovým oříškem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.