Jehněčí kotlety s bylinkovou omáčkou

20 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
64 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme. Všechny bylinky opláchneme, dosucha otřepeme, jemně nasekáme, silnější stonky a větvičky odstraníme. Troubu předehřejeme na 70 stupňů.
  • 2
    Jehněčí kotlety opláchneme studenou vodou, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme polovinu olivového oleje a jehněčí kýty v něm opečeme po každé straně 2 minuty. Kotlety vyndáme a přeneseme do předehřáté trouby. K výpeku přidáme zbylý olej a polovinu másla. Do pánve vsypeme cibuli, česnek, piniová semena a za stálého míchání opékáme 2 -3 minuty. Přidáme bylinky, drůbeží vývar a zbylé máslo, omáčku přivedeme k varu, osolíme, opepříme.
  • 3
    Kotlety rozdělíme na talíře a podáváme s bylinkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.