Jehněčí kýta s bylinkovou nádivkou

120 min.
Itálie
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
895 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
49 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mixéru nasypeme oloupaný česnek, bylinky, pancettu, ančovičky a rozmixujeme dohladka. Směs vložíme do misky, přisypeme strouhanku, posekané olivy bez pecek a piniové oříšky. Vymícháme nádivku. Do jehněčí kýty vyřízneme kapsu, kterou napěchujeme nádivkou.
  • 2
    Brambory očistíme, nakrájíme na čtvrtky, nasypeme po obvodu pekáče, maso pomažeme olejem, osolíme, opepříme, vložíme doprostřed pekáče, přidáme bobkové listy, snítky rozmarýnu, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi hodinu a půl. Průběžně podléváme červeným vínem.
  • 3
    Upečené maso necháme mimo troubu ještě asi 15 minut dojít, poté ho nakrájíme na porce, upravíme na talíře a doplníme bramborami, ze kterých jsme odstranili bobkové listy a rozmarýn.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.