Kopřivová nádivka s uzeným

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
56 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bylinky: mladé listy z kopřiv, petrželku, žebříček, listy fialek, listy celeru i libečku omyjeme a pokrájíme nadrobno.
  • 2
    Do misky rozdrobíme kvasnice, přidáme k nim půl lžičky cukru, zalijeme je 2,5 dl vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Uzené vařené maso rozkrájíme na malé kostičky a vložíme do mísy. Přidáme na kostičky pokrájené rohlíky, 7 vajec, utřený česnek, bylinky, hrubou mouku, sůl, pepř, muškátový oříšek, mleté nové koření, mletý zázvor a důkladně vyhněteme těsto s kváskem. Mělo by být spíš tužší, pokud by však bylo až příliš tuhé, přidáme cca 1 dl mléka.
  • 4
    Zapékací mísu vytřeme 2 lžícemi másla, vysypeme strouhankou a těsto rozetřeme. Necháme v teple vykynout minimálně 20 - 30 minut.
  • 5
    Vykynuté těsto vložíme do trouby, předehřáté na 190°C a pomalu pečeme do zlatohněda (35 - 45 minut
  • 6
    Upečenou nádivku podáváme teplou nebo studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.