Kopřivová nádivka s uzeným
75 min.
Ingredience
- 0,5lžíceŘebříček
- 420gramůUzené maso vařené
- 150gramůKopřiva
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceFialka list
- 1lžíceCeler - nať
- 0,5lžíceLibeček
- 30gramůDroždí
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 3,5decilitryMléko plnotučné
- 3kusyRohlíky bílé
- 7kusůVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 2špetkyNové koření mleté
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 3lžíceStrouhanka
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
56 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Bylinky: mladé listy z kopřiv, petrželku, žebříček, listy fialek, listy celeru i libečku omyjeme a pokrájíme nadrobno.
- 2Do misky rozdrobíme kvasnice, přidáme k nim půl lžičky cukru, zalijeme je 2,5 dl vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.
- 3Uzené vařené maso rozkrájíme na malé kostičky a vložíme do mísy. Přidáme na kostičky pokrájené rohlíky, 7 vajec, utřený česnek, bylinky, hrubou mouku, sůl, pepř, muškátový oříšek, mleté nové koření, mletý zázvor a důkladně vyhněteme těsto s kváskem. Mělo by být spíš tužší, pokud by však bylo až příliš tuhé, přidáme cca 1 dl mléka.
- 4Zapékací mísu vytřeme 2 lžícemi másla, vysypeme strouhankou a těsto rozetřeme. Necháme v teple vykynout minimálně 20 - 30 minut.
- 5Vykynuté těsto vložíme do trouby, předehřáté na 190°C a pomalu pečeme do zlatohněda (35 - 45 minut
- 6Upečenou nádivku podáváme teplou nebo studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.