Kořeněné jehněčí maso s olivami
75 min.
Ingredience
- 5gramůRozmarýn čerstvý
- 5gramůŠalvěj čerstvá
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaHořčice
- 90mililitrůOlej olivový
- 800gramůJehněčí maso
- 100gramůCizrna
- 200gramůPórek
- 200gramůOlivy černé
- 10gramůKoriandr čerstvý
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůRajčata
- 100gramůBrambory
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 30mililitrůZakysaná smetana
- 1kusCitron
- 30mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
825 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
56 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme a pokrájíme na kostky. Rozmarýn, šalvěj a česnek očistíme a nahrubo nasekáme, smícháme s polovinou oleje a hořčicí. Ve vzniklé marinádě necháme odležet maso do druhého dne. Uchováme v chladu. Cizrnu namočíme přes noc do studené vody. Pórek omyjeme a pokrájíme na kolečka. Olivy a citron pokrájíme na plátky. Koriandr nakrájíme najemno. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Rajčata pokrájíme na kostičky.
- 2Marinované maso vyjmeme z marinády, osušíme, poprášíme moukou a osmahneme ve zbytku rozpáleného oleje. Poté přidáme pokrájená rajčata, protlak, cizrnu a pórek. Přimícháme strouhané brambory, vývar, polovinu citrónů a oliv, koriandr. Osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme 45 minut. Poté vmícháme smetanu, ozdobíme zbytkem oliv a citrónů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.