Kuře na hrozinkách s piniemi
110 min.
Ingredience
- 1200gramůKuřecí stehna
- 1kusCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 60mililitrůOlej olivový
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůOříšky piniové
- 50gramůHrozinky
- 9gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5decilitrůVývar drůbeží
- 20mililitrůMed včelí
- 50mililitrůBalsamico ocet
- 30gramůPažitka
- Na marinádu
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyBobkový list
- 300mililitrůVíno červené
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 1gramHřebíček
- 1gramPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1505 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
156 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna osušíme a vložíme do mísy, posypeme nasekaným česnekem a šalvějí, zalijeme vínem, přidáme koření a zakryté necháme 12 hodin marinovat v chladnu.
- 2Na oleji osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky a na výpeku zpěníme cibuli nasekanou nadrobno. Kuřecí stehna vyjmeme z marinády, necháme okapat, obalíme v mouce a vložíme na cibulový základ. Zprudka opečeme ze všech stran, přidáme piniové ořechy, hrozinky, sůl, pepř a zakryté pár minut podusíme. Do kastrolu k masu přecedíme marinádu a zakryté necháme na mírném ohni dusit, dokud se šťáva neodpaří. Potom zalijeme vývarem a znovu necháme dusit asi 40 minut.
- 3V rendlíku rozpustíme med a ocet, smícháme a krátce povaříme. Podáváme porci masa, přelitou medovou šťávou a posypanou nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.