Pita s vepřovým masem

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
25 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
9 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malý lilek omyjeme, pokrájíme na plátky, osolíme (1 lžička) a necháme ho „vypotit“ asi 30 minut. Pak plátky omyjeme a osušíme. Omytou cuketu, rajčata a očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky. Nakládané olivy bez pecek rozkrájíme na poloviny. Mozzarellu nakrájíme na silnější proužky. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo. Do misky si dáme rajčatový protlak a smícháme ho s olivovým olejem (3 lžíce) a prolisovaným česnekem.
  • 2
    Vepřové maso z kotlety omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky, které pak nakrájíme na obdélníčky (přibližně 3 x 5 cm). Maso dáme do mísy, osolíme ho (1 lžička), opepříme bílým pepřem, pokapeme olivovým olejem, promícháme a necháme chvilku odležet.
  • 3
    4 pity dáme na plech potřený olejem a každou potřeme směsí s rajčatovým protlakem. Pak na každou „pizzu“ postupně rozložíme lilek, cuketu, houby, rajčata – zeleninu mírně osolíme mořskou solí, okořeníme černým pepřem (na každou pitu po 2 špetkách). Rajčata budou chutnější, pokud je i mírně pocukrujeme. Pak položíme plátky masa, mezi ně plátky Mozzarelly, olivy, vše posypeme petrželkou a oreganem. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 10–12 minut, pak vše posypeme nastrouhaným sýrem a pizzu dopečeme ještě asi 2 minuty, aby se roztopil sýr.
  • 4
    Pitu s vepřovým masem podáváme horkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.